Raadthuys GGZ biedt zorg in de basis ggz en specialistische ggz aan zowel kinderen als volwassenen. De instelling streeft ernaar om zo veel mogelijk behandeltrajecten gecombineerd te kunnen aanbieden. Dat wil zeggen: zowel via een online e-health platform als face-to-face behandelcontacten.

Deze inzet van e-health moet eraan bijdragen om cliënten sneller te kunnen helpen. Daarnaast krijgt de cliënt meer eigen regie  over zijn eigen behandeltraject en kunnen zij meer in eigen tijd zelfstandig aan de slag binnen. Dat kan uiteindelijk voor behandelaren een tijdsbesparing opleveren, zodat meer cliënten in dezelfde tijd geholpen kunnen worden.

Regie, tijdsbesparing en toegang

Raadthuys GGZ startte het project ‘blended behandelen tenzij’ in 2020. Een jaar later kregen Raadthuys GGZ-behandelaars Dionne Boschloo (jeugd) en Tessa van Loenhout (volwassenen) er op de werkvloer mee te maken. ‘Een doelstelling was meer regie bij cliënt te leggen,’ vertelt Dionne. ‘Er thuis mee aan de slag te gaan; opdrachten, informatie teruglezen, voorbereiden op afspraken. Maar ook meer contact met de behandelaar kunnen hebben, op een beveiligde manier via de chatfunctie.’