Deze psycho-educatie groep is bedoeld voor minimaal 3 en maximaal 8 meiden in de leeftijd 16-25 jaar die bekend zijn met de diagnose autisme.

Nadat je hebt gehoord dat je een autisme spectrum stoornis hebt, kun je best wel wat vragen hebben over wat het dan precies is. Het doel van deze groep is om meer kennis te krijgen over wat autisme is en hoe dat er dan bij jou uitziet. Als je beter weet wat je sterke en minder sterke kanten zijn, begrijp je jezelf vaak beter en kun je ook beter omgaan met leuke en minder leuke dingen die je tegenkomt in je dagelijkse leven. Deze groep is speciaal bedoeld voor meiden, omdat autisme er bij hen vaak anders uitziet dan bij jongens. Daarnaast hebben we de ervaring dat het prettig is om met andere meiden in contact te komen die tegen (ongeveer) hetzelfde aanlopen.

Het aanbod bestaat uit 6 bijeenkomsten van ieder 1 uur en 15 minuten. Deze worden om de week (eens per 14 dagen) gehouden op donderdagavond van 18:30-19:45 op de locatie Industrieweg Oost 13 in Elst.

De verwachting is dat de groep gaat starten begin oktober 2022. Voor de start krijgen alle deelnemers een kennismakingsgesprek. Minimaal 3 weken van tevoren krijg je de definitieve startdatum te horen.

Bij interesse kan er contact op worden genomen met: b.metselaar@raadthuys.nl of info@raadthuys.nl